LocalChef

Wijn bewaren

 Breaking News
  • Gezocht: gastredacteur bierproeverij De postbode kwam al vroeg met een pakketje van een bierbrouwer. Of LocalChef enkele biertjes wil proeven? Jazeker, maar daar gaan we een gastredacteur voor zoeken… Heb je verstand van...
  • Nieuwe BBQ 4K van Everdure Wij presenteren met trots de 4K by Everdure, een unieke houtskoolbarbecue, doorspekt met innovatieve snufjes. Dit is de next level (kamado) manier van barbecueën. De 4K is een erg veilige barbecue,...
  • Wat is nu eigenlijk een “brasserie”. Een brasserie (het Franse woord voor brouwerij) is een horecagelegenheid waar men iets kan eten en/of drinken. De brasserie vindt haar oorsprong in het Duitse Brauhaus, een brouwerij waar het...
  • Restaurant BAK In ons restaurant werken we alleen met lokale producten en wordt een seizoengebonden, gastronomisch tasting menu geserveerd. Groenten spelen vanaf het begin van BAK (in 2012) een belangrijke rol in...
  • Weg met de mythe: Lamsvlees in het voorjaar Lamsvlees en het voorjaar, dit is in Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden. Restaurants zetten het op de kaart, supermarkten promoten lamsvlees en de foodmagazines staan vol met de prachtigste lamsrecepten....
Wijn bewaren

Wijn bewaren is een leuk onderdeel van het hele gebeuren rondom wijn. Soms kom je een fles wijn tegen die je graag op een later tijdstip nog eens wilt drinken. Ook is het mogelijk om wijn te bewaren uit een wijnjaar dat waardevol is. En dan is natuurlijk de vraag: wat is de meest geschikte plek om wijn te laten rijpen?

Wijn bewaren in een wijnkelder
Ovexr het aanleggen van een wijnvoorraad moet goed nagedacht worden.
Wanneer je een grote voorraad (kostbare of waardevolle) wijn heeft aangeschaft en u heeft geen wijnkelder dan kunt deze in veel gevallen tegen betaling in bewaring geven bij een wijnhandelaar.

Wijn bewaren en temperatuur
In een goede wijnkelder ligt de ideale temperatuur tussen de 10 en de 12 graden. Het gaat om een gemiddelde maar het meest belangrijk is dat er geen abrupte temperatuurschommelingen voorkomen. De bewaartemperatuur van wijn is van essentieel belang. Wijn kan niet goed tegen zowel hele hoge als hele lage temperaturen. Dit betekent dat wijn nooit onder de 0 graden en nooit boven de 25 graden mag komen. Leg u flessen dus nooit naast een hittebron. Ook is het niet handig om flessen in een koude schuur op te slaan. Kies wanneer je geen wijnkelder hebt een koele kast op om uw wijn in het donker op te slaan.

Wijn bewaren en luchtvochtigheid
Het is voor het bewaren van wijn essentieel dat de flessen liggend bewaard worden. Op deze manier droogt de kurk niet uit. De lucht in de wijnkelder (of andere ruimte) mag niet te droog zijn. Dat wil ook niet zeggen dat het vochtig moet zijn. Bij een te hoge luchtvochtigheid ontstaat er schimmel. De lucht van schimmel kan door de kurk heen dringen en invloed hebben op de wijn. Een handig manier om de luchtvochtigheid te regelen is om de bodem te bedekken met grind of zand.

 

 

 

 

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!