LocalChef

Wijn bewaren

 Breaking News
  • St. John het kookboek Onlangs kreeg ik “St. John het kookboek” in handen. Het boek van Fergus Henderson en Trevor Guliver “de moderne Engelse keuken van kop tot staart” Geeft een goed overzicht van...
  • Nieuwe Chef Park Plaza Victoria Amsterdam Sander Bierenbroodspot mag zich de nieuwe Executive Chef noemen van Park Plaza Victoria Amsterdam waar ook Carstens Brasserie is gevestigd. Met zijn ruime ervaring, opgedaan in uiteenlopende gerenommeerde restaurants, is...
  • Masami   Bij Masami komt het beste van verschillende werelddelen samen. Kruiden en ingrediënten uit alle windstreken van Azië worden gecombineerd met het beste uit Europa. Verwacht een verscheidenheid aan culturen en...
  • Janny van der Heijden winnaar FavorFlav Food top 100 FavorFlav Amsterdam, 18 november 2019 –  De redactie van FavorFlav heeft de Food Top 100 van 2019 zojuist bekend gemaakt. Culinair journaliste en tv- en kookboekenmaker Janny van der Heijden...
  • Factory Girl Het oog wilt ook wat en dat hebben ze bij Factory Girl helemaal begrepen. Factory Girl is van oorsprong een Berlijns ontbijt- & lunchconcept en heeft sinds dit jaar een...
Wijn bewaren

Wijn bewaren is een leuk onderdeel van het hele gebeuren rondom wijn. Soms kom je een fles wijn tegen die je graag op een later tijdstip nog eens wilt drinken. Ook is het mogelijk om wijn te bewaren uit een wijnjaar dat waardevol is. En dan is natuurlijk de vraag: wat is de meest geschikte plek om wijn te laten rijpen?

Wijn bewaren in een wijnkelder
Ovexr het aanleggen van een wijnvoorraad moet goed nagedacht worden.
Wanneer je een grote voorraad (kostbare of waardevolle) wijn heeft aangeschaft en u heeft geen wijnkelder dan kunt deze in veel gevallen tegen betaling in bewaring geven bij een wijnhandelaar.

Wijn bewaren en temperatuur
In een goede wijnkelder ligt de ideale temperatuur tussen de 10 en de 12 graden. Het gaat om een gemiddelde maar het meest belangrijk is dat er geen abrupte temperatuurschommelingen voorkomen. De bewaartemperatuur van wijn is van essentieel belang. Wijn kan niet goed tegen zowel hele hoge als hele lage temperaturen. Dit betekent dat wijn nooit onder de 0 graden en nooit boven de 25 graden mag komen. Leg u flessen dus nooit naast een hittebron. Ook is het niet handig om flessen in een koude schuur op te slaan. Kies wanneer je geen wijnkelder hebt een koele kast op om uw wijn in het donker op te slaan.

Wijn bewaren en luchtvochtigheid
Het is voor het bewaren van wijn essentieel dat de flessen liggend bewaard worden. Op deze manier droogt de kurk niet uit. De lucht in de wijnkelder (of andere ruimte) mag niet te droog zijn. Dat wil ook niet zeggen dat het vochtig moet zijn. Bij een te hoge luchtvochtigheid ontstaat er schimmel. De lucht van schimmel kan door de kurk heen dringen en invloed hebben op de wijn. Een handig manier om de luchtvochtigheid te regelen is om de bodem te bedekken met grind of zand.

 

 

 

 

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!