LocalChef

Trachanas soep van Filoxenia in Zandvoort

 Breaking News
  • St. John het kookboek Onlangs kreeg ik “St. John het kookboek” in handen. Het boek van Fergus Henderson en Trevor Guliver “de moderne Engelse keuken van kop tot staart” Geeft een goed overzicht van...
  • Nieuwe Chef Park Plaza Victoria Amsterdam Sander Bierenbroodspot mag zich de nieuwe Executive Chef noemen van Park Plaza Victoria Amsterdam waar ook Carstens Brasserie is gevestigd. Met zijn ruime ervaring, opgedaan in uiteenlopende gerenommeerde restaurants, is...
  • Masami   Bij Masami komt het beste van verschillende werelddelen samen. Kruiden en ingrediënten uit alle windstreken van Azië worden gecombineerd met het beste uit Europa. Verwacht een verscheidenheid aan culturen en...
  • Janny van der Heijden winnaar FavorFlav Food top 100 FavorFlav Amsterdam, 18 november 2019 –  De redactie van FavorFlav heeft de Food Top 100 van 2019 zojuist bekend gemaakt. Culinair journaliste en tv- en kookboekenmaker Janny van der Heijden...
  • Factory Girl Het oog wilt ook wat en dat hebben ze bij Factory Girl helemaal begrepen. Factory Girl is van oorsprong een Berlijns ontbijt- & lunchconcept en heeft sinds dit jaar een...
Trachanas soep van Filoxenia in Zandvoort

Ooit gehoord van trachanas? Xinochondros? Het zijn varianten van een Oost-Mediterraan graanproduct dat waarschijnlijk terugvoert naar antieke tijden. Het is nu nog te vinden van Hongarije tot Perzië. trachanas bestaat uit brokjes harde, gedroogde pasta gemaakt van tarwebloem, gebroken tarwe of bulgur, vermengd met (karne)melk, yoghurt of groentensap. De massa wordt in stukjes gebroken en in de verzengende mediterrane zon gedroogd tot harde stukjes. Trachanas is geboren uit herderstradities: het is een manier om zowel graan als melk(product) te conserveren, en het is bovendien snel gaar. In Griekenland wordt trachanas nog graag gebruikt in soepen, als vulling of in stoverijen. Trachanas is verkrijgbaar in Turkse winkels en Griekse speciaalzaken. Het maakt van deze kruidige soep romig comfortfood. In plaats van trachanas kan bulgur en wat crème fraîche gebruikt worden.

Trachanas, traditionele Griekse pasta Frumenty soep.

Geplaatst door Filoxenia Grieks Restaurant te Zandvoort op Woensdag 19 december 2018

Haltestraat 49
2042 LK Zandvoort

T 023 – 5734920

 

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!