LocalChef

Trachanas soep van Filoxenia in Zandvoort

 Breaking News
  • Gezocht: gastredacteur bierproeverij De postbode kwam al vroeg met een pakketje van een bierbrouwer. Of LocalChef enkele biertjes wil proeven? Jazeker, maar daar gaan we een gastredacteur voor zoeken… Heb je verstand van...
  • Nieuwe BBQ 4K van Everdure Wij presenteren met trots de 4K by Everdure, een unieke houtskoolbarbecue, doorspekt met innovatieve snufjes. Dit is de next level (kamado) manier van barbecueën. De 4K is een erg veilige barbecue,...
  • Wat is nu eigenlijk een “brasserie”. Een brasserie (het Franse woord voor brouwerij) is een horecagelegenheid waar men iets kan eten en/of drinken. De brasserie vindt haar oorsprong in het Duitse Brauhaus, een brouwerij waar het...
  • Restaurant BAK In ons restaurant werken we alleen met lokale producten en wordt een seizoengebonden, gastronomisch tasting menu geserveerd. Groenten spelen vanaf het begin van BAK (in 2012) een belangrijke rol in...
  • Weg met de mythe: Lamsvlees in het voorjaar Lamsvlees en het voorjaar, dit is in Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden. Restaurants zetten het op de kaart, supermarkten promoten lamsvlees en de foodmagazines staan vol met de prachtigste lamsrecepten....
Trachanas soep van Filoxenia in Zandvoort

Ooit gehoord van trachanas? Xinochondros? Het zijn varianten van een Oost-Mediterraan graanproduct dat waarschijnlijk terugvoert naar antieke tijden. Het is nu nog te vinden van Hongarije tot Perzië. trachanas bestaat uit brokjes harde, gedroogde pasta gemaakt van tarwebloem, gebroken tarwe of bulgur, vermengd met (karne)melk, yoghurt of groentensap. De massa wordt in stukjes gebroken en in de verzengende mediterrane zon gedroogd tot harde stukjes. Trachanas is geboren uit herderstradities: het is een manier om zowel graan als melk(product) te conserveren, en het is bovendien snel gaar. In Griekenland wordt trachanas nog graag gebruikt in soepen, als vulling of in stoverijen. Trachanas is verkrijgbaar in Turkse winkels en Griekse speciaalzaken. Het maakt van deze kruidige soep romig comfortfood. In plaats van trachanas kan bulgur en wat crème fraîche gebruikt worden.

Trachanas, traditionele Griekse pasta Frumenty soep.

Geplaatst door Filoxenia Grieks Restaurant te Zandvoort op Woensdag 19 december 2018

Haltestraat 49
2042 LK Zandvoort

T 023 – 5734920

 

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!