LocalChef

Taiko

 Breaking News
  • Gezocht: gastredacteur bierproeverij De postbode kwam al vroeg met een pakketje van een bierbrouwer. Of LocalChef enkele biertjes wil proeven? Jazeker, maar daar gaan we een gastredacteur voor zoeken… Heb je verstand van...
  • Nieuwe BBQ 4K van Everdure Wij presenteren met trots de 4K by Everdure, een unieke houtskoolbarbecue, doorspekt met innovatieve snufjes. Dit is de next level (kamado) manier van barbecueën. De 4K is een erg veilige barbecue,...
  • Wat is nu eigenlijk een “brasserie”. Een brasserie (het Franse woord voor brouwerij) is een horecagelegenheid waar men iets kan eten en/of drinken. De brasserie vindt haar oorsprong in het Duitse Brauhaus, een brouwerij waar het...
  • Restaurant BAK In ons restaurant werken we alleen met lokale producten en wordt een seizoengebonden, gastronomisch tasting menu geserveerd. Groenten spelen vanaf het begin van BAK (in 2012) een belangrijke rol in...
  • Weg met de mythe: Lamsvlees in het voorjaar Lamsvlees en het voorjaar, dit is in Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden. Restaurants zetten het op de kaart, supermarkten promoten lamsvlees en de foodmagazines staan vol met de prachtigste lamsrecepten....
Taiko

Net zoals vroeger weerkaatst ook nu het ritme van de drum tegen de wanden

Wie vroeger over de Paulus Potterstraat liep kon, als de ramen geopend waren, studenten hun drumsolo’s horen oefenen. Precies op de plek waar nu Taiko restaurant gevestigd is, bevond zich ooit het drum lokaal van het Conservatorium Amsterdam, de muziekschool waarnaar het hotel vernoemd is.

Een bezoek aan Taiko, is in alle opzichten een sensorische ervaring.

Een ode aan de mooie smaken en texturen uit het Verre Oosten, dat is chef Schilo van Coevordens Taiko restaurant in het Conservatorium hotel. De cuisine is modern-Aziatisch, de uitstraling internationaal en de sfeer ongedwongen “Amsterdams”

Met zijn team vakmensen uit onder andere China en Japan bewaakt hij authenticiteit, maar creativiteit gaat te alle tijden voorop.

In Amsterdam, om de hoek van het hotel, liggen zijn roots. In Azië ligt zijn hart. Als chef, klassiek Frans geschoold, maar al vroeg getriggerd door de exotische smaken en texturen uit het verre Oosten, zijn Taiko en Tunes Bar, het doek waarop Schilo van Coevorden zijn creativiteit de vrije loop laat. Met zijn team vakmensen uit onder andere China en Japan bewaakt hij authenticiteit, maar creativiteit gaat te allen tijden voorop. Producten moeten vers zijn, smaken mogen explosief zijn. Met de vurige passie van een bevlogen kunstenaar bepaalt hij het ritme waarop zijn team zich avond aan avond inzet voor een unieke ervaring voor de gasten. Dit maakt Taiko hands down hét restaurant voor de moderne Aziatische keuken in Amsterdam en omstreken.

Zijn gerechten, soms delicaat en soms explosief van smaak, maar altijd verrassend en origineel

Met Schilo op food journey gaan is alsof je Azië ontdekt per kogeltrein met in plaats van stations die fungeren als toegangspoort naar een andere wereld, gerechten die het verhaal van een land vertellen. Soms schitterend in al hun herkenbare glorie, soms met veel liefde en aandacht afgestoft, gepolijst en door Schilo van een compleet onverwacht gouden randje voorzien. Verse ingrediënten, die veelal rechtstreeks uit Azië geïmporteerd worden, een ijzersterk pallet en haast encyclopedische kennis van oosterse smaken en gebruiken zijn slechts enkele van Schilo’s troeven. Zijn gerechten, soms delicaat en soms explosief van smaak, maar altijd verrassend en origineel maken een bezoek aan Taiko een zinnenprikkelend avontuur dat op geen bucketlist van food aficionado’s mag ontbreken.

 

Van Baerlestraat 27

1071 AN Amsterdam
+31 (0)20 570 0000
Nederland
taiko@conservatoriumhotel.com
Conservatorium Hotel

 

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!