LocalChef

Steak Tartaar à la chef Hans van Honschooten

 Breaking News
  • ‘s Werelds eerste Coravin winebar op Taste of Amsterdam Wijnfreaks opgelet! Een wijnbar waar ’s werelds allerbeste wijnen per glas worden geschonken. Van Château Palmer tot Puligny-Montrachet en als pronkstuk versiert de wereldbefaamde Petrus de wijnkaart. Dit alles maakt...
  • Liefhebbers van de Aziatische keuken die een gastronomische topbeleving willen ondergaan en dit eens vegan willen ervaren: eat your heart out! Taiko restaurant serveert een uniek negen gangen menu dat...
  • Oppo Ice Cream Coctail pop-up bij Tunes Bar   Van 23 t/m 26 mei 2 verleidelijke Oppo cocktails à €12,50 Amsterdam, 23 mei 2019 – Dit weekend strijkt een uniek concept neer in de Tunes Bar (in het...
  • Gezocht: gastredacteur bierproeverij De postbode kwam al vroeg met een pakketje van een bierbrouwer. Of LocalChef enkele biertjes wil proeven? Jazeker, maar daar gaan we een gastredacteur voor zoeken… Heb je verstand van...
  • Nieuwe BBQ 4K van Everdure Wij presenteren met trots de 4K by Everdure, een unieke houtskoolbarbecue, doorspekt met innovatieve snufjes. Dit is de next level (kamado) manier van barbecueën. De 4K is een erg veilige barbecue,...

Wat in Nederland tartaar heet, is nauw verwant met wat in Belgie filet americain wordt genoemd. Wat in Nederland filet americain heet, lijkt sterk op wat in Belgie préparé heet, oftewel gehakt rundvlees dat reeds is aangemaakt met andere ingredienten zoals peper en ei. Wie in België om filet americain of gewoon americain vraagt, krijgt gemalen rundfilet ‘natuur’, zonder peper of andere toevoegingen.

Tartaar kan in winkels gekocht (in Nederland als tartaartje) worden maar ook zelf met mes of keukenmachine worden bereid door biefstuk te vermalen. Tartaar dient spoedig na aankoop gegeten te worden, omdat het snel bederft. Tartaar wordt zowel rauw als gebakken gegeten. De baktijd bedraagt hooguit circa 4 minuten, zodat het vlees sappig en van binnen rood blijft.

Rauwe tartaar wordt als broodbeleg of voorgerecht gegeten, maar ook als snack of hoofdgerecht, dan in Belgie geserveerd met frites. Het vlees wordt veelal gemengd met andere ingredienten, zoals ei, zout, peper, ui, kappertjes en soms worcestersaus, mayonaise en ketchup. Onder meer in België wordt dit gerecht benoemd als ‘steak tartare’. In een restaurant wordt het gerecht vaak opgediend als afzonderlijke ingrediënten. De klant of de chef doseert en mengt dan naar smaak. Soms wordt het vlees op de tafel van de klant gemalen zodat deze zicht heeft op de kwaliteit van het gebruikte vlees.

Chef Hans van Honschooten van Bartje Bloemendaal laat hier regelmatig een kijkje in zijn keuken zien. Deze keer de Steak Tartaar. Niet één, maar twee verschillende varianten. De ruime porties zijn standaard, want de vraag, “Mag het ietsjes méér zijn” is kenmerkend voor deze chef…

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!