LocalChef

Ribera del Duero opent Pop-up wijnbar in hartje Amsterdam

 Breaking News
Ribera del Duero opent Pop-up wijnbar in hartje Amsterdam

Nu de dagen weer korter worden en de wintertijd is ingegaan, verlangen veel mensen naar warmte, gezelligheid en natuurlijk een goed glas rode wijn. Voor deze mensen is er goed nieuws! Het wijngebied Ribera del Duero opent namelijk een pop-up wijnbar in hartje Amsterdam, waar je wel 40 verschillende wijnen uit dit Spaanse topgebied kunt proeven. Het historische pand van Akhnaton wordt van 7 t/m 10 en van 14 t/m 17 november omgetoverd tot een ware Spaanse wijnbar, waar je kunt genieten van een goed glas en een heerlijk bijpassend hapje.

Meer dan 40 wijnen per glas
Met meer dan 40 open wijnen, heeft de Ribera del Duero Pop-up
Wijnbar één van Amsterdams interessantste wijnkaarten. De Ribera del Duero sommeliers staan klaar om je alles over dit bijzondere Spaanse wijngebied te vertellen. Voor de wijnfanaten die zoveel mogelijk willen proeven en ontdekken, wordt er elke dag een andere wineflight van 3 Ribera del Duero wijnen aangeboden. Zo proef je goed het verschil tussen de jonge en fruitige joven wijnen en de wat meer (hout)gerijpte crianza’s en reserva’s. Voor de échte liefhebbers is op de goed gevulde wijnkaart ook nog een speciale Coravin-sectie te vinden met een aantal absolute toppers uit het gebied. Het Coravin systeem stelt de sommeliers in staat om een glas in te schenken zonder de kurk te verwijderen.

Net als in een echte Spaanse bodega, is ook aan een bijpassend hapje gedacht. Bestel bij je glas een heerlijk bordje Spaanse jamón of – iets meer local – een speciaal bij de wijnen afgestemd plankje Beemster kaas.

Dorst gekregen?

De Ribera del Duero Pop-up Wijnbar vind je in Akhnaton op de Nieuwezijds Kolk 25, op loopafstand van Amsterdam Centraal Station. Op donderdag 7 t/m zondag 10 november en donderdag 14 t/m zondag 17 november van 16:30 – 22:00 uur kun je de bar bezoeken.

Dus: Hasta luego in de Ribera del Duero Pop-up Wijnbar!

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!