LocalChef

Restaurant BAK

 Breaking News
  • Gezocht: gastredacteur bierproeverij De postbode kwam al vroeg met een pakketje van een bierbrouwer. Of LocalChef enkele biertjes wil proeven? Jazeker, maar daar gaan we een gastredacteur voor zoeken… Heb je verstand van...
  • Nieuwe BBQ 4K van Everdure Wij presenteren met trots de 4K by Everdure, een unieke houtskoolbarbecue, doorspekt met innovatieve snufjes. Dit is de next level (kamado) manier van barbecueën. De 4K is een erg veilige barbecue,...
  • Wat is nu eigenlijk een “brasserie”. Een brasserie (het Franse woord voor brouwerij) is een horecagelegenheid waar men iets kan eten en/of drinken. De brasserie vindt haar oorsprong in het Duitse Brauhaus, een brouwerij waar het...
  • Restaurant BAK In ons restaurant werken we alleen met lokale producten en wordt een seizoengebonden, gastronomisch tasting menu geserveerd. Groenten spelen vanaf het begin van BAK (in 2012) een belangrijke rol in...
  • Weg met de mythe: Lamsvlees in het voorjaar Lamsvlees en het voorjaar, dit is in Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden. Restaurants zetten het op de kaart, supermarkten promoten lamsvlees en de foodmagazines staan vol met de prachtigste lamsrecepten....
Restaurant BAK

In ons restaurant werken we alleen met lokale producten en wordt een seizoengebonden, gastronomisch tasting menu geserveerd. Groenten spelen vanaf het begin van BAK (in 2012) een belangrijke rol in de keuken.

Sinds 2017 gebruiken we geen vlees van vee meer: nu leggen we de nadruk op wild vlees en vis. Van deze dieren is beter te garanderen dat ze een vrij leven hebben gehad. Ook gebruiken we op deze manier alleen vlees of vis die op dat moment beschikbaar is. Wij zijn er van overtuigd dat dit de juiste weg is naar een betere wereld.

We kunnen rekening houden met vegetariërs, zwangerschappen, gluten- of lactose-intolerantie en allergieën voor sommige producten, zolang deze niet te ingrijpend zijn. Dit horen we wel graag van tevoren. Twijfelt u of we ook een menu voor u samen kunnen stellen? Neem dan vooral contact met ons op.

 

In lijn met onze keuken willen we ook met onze wijnen zo natuurlijk
en zuiver mogelijke producten aanbieden. Onze wijnen komen van kleine producenten die met zo weinig mogelijk interventie en zoveel mogelijk zorg voor druif en land werken. De wijnkaart concentreert zich op Italië en Frankrijk, onze kelder biedt zo’n 500 verschillende etiketten. Uit Italië een selectie van de beste wijnen die verkrijgbaar zijn. Voor Frankrijk richten wij ons op de regio’s in het Noorden en het Oosten.

Extra aandacht bieden wij ook aan de wat oudere wijnen. Naast de vele verschillende exemplaren gerijpte wijnen die u op onze kaart kunt vinden bieden wij ook een lijst met “vintage wijnen” per glas aan. Het uitgangspunt is het bieden van spannende, uitgesproken wijnen met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Klik op de button hieronder om de wijnkaart te zien. Er zijn veel meer wijnen per glas maar dit wisselt wekelijks.

U bent ook van harte welkom voor enkel een drankje en misschien een kleine snack.

Parkeren in de buurt van BAK restaurant is doorgaans geen probleem. Vaak is er genoeg plek te vinden rondom werkgebouw Het Veem. Mocht u zeker willen zijn van een parkeerplaats, reserveer dan hier uw parkeerplaats in de IJdock garage. Dit kan tegen een gereduceerd tarief voor de lunch of diner.

Van Diemenstraat 408 (voor post 410 – 3.25)
1013 CR Amsterdam

 

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!