LocalChef

Michelin gids

 Breaking News
  • St. John het kookboek Onlangs kreeg ik “St. John het kookboek” in handen. Het boek van Fergus Henderson en Trevor Guliver “de moderne Engelse keuken van kop tot staart” Geeft een goed overzicht van...
  • Nieuwe Chef Park Plaza Victoria Amsterdam Sander Bierenbroodspot mag zich de nieuwe Executive Chef noemen van Park Plaza Victoria Amsterdam waar ook Carstens Brasserie is gevestigd. Met zijn ruime ervaring, opgedaan in uiteenlopende gerenommeerde restaurants, is...
  • Masami   Bij Masami komt het beste van verschillende werelddelen samen. Kruiden en ingrediënten uit alle windstreken van Azië worden gecombineerd met het beste uit Europa. Verwacht een verscheidenheid aan culturen en...
  • Janny van der Heijden winnaar FavorFlav Food top 100 FavorFlav Amsterdam, 18 november 2019 –  De redactie van FavorFlav heeft de Food Top 100 van 2019 zojuist bekend gemaakt. Culinair journaliste en tv- en kookboekenmaker Janny van der Heijden...
  • Factory Girl Het oog wilt ook wat en dat hebben ze bij Factory Girl helemaal begrepen. Factory Girl is van oorsprong een Berlijns ontbijt- & lunchconcept en heeft sinds dit jaar een...
Michelin gids

Al ruim een eeuw biedt de collectie MICHELIN gidsen haar lezers een selectie van de beste restaurants, hotels en gastenkamers over de hele wereld. Er zijn 25 verschillende MICHELIN gidsen die 24 landen en 4 continenten omvatten.

De inspecteurs van de MICHELIN gids zijn altijd op zoek naar nieuwe adressen, waaronder zeldzame parels. Dagelijks testen ze allerlei verschillende bedrijven en soorten keukens. Ze zijn anoniem, gedragen zich als gewone klanten en betalen altijd hun rekeningen. Maar ze beoordelen elk bord op een professionele wijze. Daarbij hanteren ze altijd de volgende vijf criteria: de kwaliteit van de geserveerde producten, de persoonlijkheid van de keuken, de beheersing van kooktechnieken en smaken, de prijs-kwaliteitverhouding en de consistentie. De beste restaurants krijgen een Bib Gourmand of sterren. Deze onderscheidingen berusten enkel op de kwaliteit van de keuken en worden altijd door de inspecteurs gezamenlijk toegekend. Comfort en service worden apart vermeld.

Met de MICHELIN gids Nederland 2019, helpt de Michelin Groep nog steeds miljoenen reizigers. De missie die de gids bij zijn totstandkoming in 1900 had, is nu nog steeds de missie van de Michelin Groep, namelijk “Beter op Weg” gaan.

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!