LocalChef

MENTA, het tijdschrift voor levensgenieters

 Breaking News
  • Proefnotitie van een lezer… Laatst hebben wij een aantal proefpakketten van Brouwerij Hoop uit Zaandijk ontvangen. Natuurlijk willen we juist onze bezoekers laten proeven en hebben de pakketten vanwege de grote belangstelling onder de...
  • Later aan Zee biedt XXL barbecue aan het strand voor 1250 personen Bijzondere grill experience bij Bistro & Grill in Bloemendaal aan Zee Voor liefhebbers van lekker eten en drinken aan het strand is Bistro & Grill Later aan Zee een favoriete...
  • ‘s Werelds eerste Coravin winebar op Taste of Amsterdam Wijnfreaks opgelet! Een wijnbar waar ’s werelds allerbeste wijnen per glas worden geschonken. Van Château Palmer tot Puligny-Montrachet en als pronkstuk versiert de wereldbefaamde Petrus de wijnkaart. Dit alles maakt...
  • Liefhebbers van de Aziatische keuken die een gastronomische topbeleving willen ondergaan en dit eens vegan willen ervaren: eat your heart out! Taiko restaurant serveert een uniek negen gangen menu dat...
  • Oppo Ice Cream Coctail pop-up bij Tunes Bar   Van 23 t/m 26 mei 2 verleidelijke Oppo cocktails à €12,50 Amsterdam, 23 mei 2019 – Dit weekend strijkt een uniek concept neer in de Tunes Bar (in het...

MENTA is een blad voor levensgenieters, met oog voor klein geluk en lekker jezelf te mogen zijn. Voor de één is dat wereldreizen maken zoals de familie Zapp in het eerste nummer, die maar liefst 17 jaar om de wereld reisde, met houd je vast: een stok oude oldtimer en vier kinderen (!)

 

Voor een ander is het lekker op je eigen balkonnetje zitten en genieten van je kat, je kind, je boek, je minnaar of een kop perfect gemaakte cappuccino. En daar tussenin zitten natuurlijk net zoveel variaties als er mensen zijn.

 

Maar hoe doe je dat jezelf zijn? Hoe vind je jezelf uit op een manier dat je elke dag weer blij wordt? Hoe zorg je dat je niet vast komt te zitten in je comfortzone? Een flinke portie ongemak hoort bij nieuwe dingen leren, leren we van psycholoog Dr. Mertxe Passamontes van de Universiteit van Barcelona.
Het gaat in MENTA dus niet om hele dagen mediteren er verder geen enkele stress ervaren in je leven. Want er is ook zoiets als gezonde spanning waar je bloed sneller van gaat stromen en waarvan je blosjes op je wangen krijgt.
MENTA schrikt er ook niet voor terug om je ouderwetse taarten te laten bakken zoals Meringue, met meer poedersuiker dan officieel goed voor je is of om je 119 vragen te stellen zodat je jezelf nog beter leert kennen.
Zoals vraag 111: Wat waardeer je het meest in je vrienden?  Of om je te laten ervaren hoe heerlijk ontspannend het is om een uurtje te kleuren of tekenen, misschien wel net zo fijn als toen je klein was. Het blijk zelf stress en angst terug te dringen in je brein, dus nog wetenschappelijk verantwoord, ook.

 

Gelukkig zijn is de kunst om te genieten van klein kleine momenten, elke dag weer het gaat ons niet om perfect te zijn, want dat is toch allemaal maar een illusie. Maar wel om iedere dag nog een beetje meer jezelf te worden, er is er maar één zoals jij!

 

MENTA is een nieuw tijdschrift. Koop het en help ons door onze facebookpagina te liken en het te delen in je vriendenkring!

 

Heb je zelf nog een beter idee om MENTA bekend te maken op social
media? Stuur de redactie een bericht op onze Facebookpagina. (Menta-nl) Alle input is welkom, zolang er geen producten of diensten worden aangeboden.

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!