LocalChef

Langoustines door Imko Binnerts

 Breaking News
  • Andrei Talapanescu vertegenwoordigt Benelux tijdens de Patrón Perfectionists Global Final in Mexico Tijdens de vijfde editie van de Patrón Perfectionists Global Final in Mexico vertegenwoordigt Andrei Talapanescu de Benelux. Deze felbegeerde plek heeft hij te danken aan zijn prestaties tijdens de Benelux finale...
  • Voor de thuis barista Ook een beetje uitgekeken op het oer-Hollandse bakje koffie? Met deze tips kunt u thuis eenvoudig een sensationeel kopje koffie schenken.  Een professionele barista is er helemaal niets bij…  ...
  • Anti-kater tips Dol op een wijntje (of vijf), maar niet zo dol op de kater die de volgende dag volgt? Tik ‘m aan. Mogen we tippen: natuurlijkere methodes om een kater tegen...
  • Recept voor oliebollen Oliebollen kun je rond oud en nieuw natuurlijk overal kopen. Bij de bakker, bij het oliebollenkraampje, soms krijg je ze zelfs gratis bij andere dingen. Maar wat vaak nog veel...
  • Topchef Lucas Rive op 57- jarige leeftijd overleden. Topchef Lucas Rive, ruim 27 jaar chef bij Restaurant De Bokkedoorns in Overveen en sinds 2013 succesvol met zijn eigen zaak in Hoorn een Michelinster veroverde is na een kort...
Langoustines door Imko Binnerts

Het is een zeekreeft die 10 tot 24 centimeter groot kan worden en ingegraven leeft in zanderige en modderige bodems tot op een diepte van 800 meter (meestal echter tussen 30 en 200 meter diep).
Noorse kreeften zijn bovenaan en opzij oranje gekleurd en aan de onderzijde wit. Ze zijn betrekkelijk lang en slank vergeleken met andere kreeftensoorten. Het eerste paar pereopoden draagt slanke doch krachtige scharen. De carapax draagt vooraan een scherp rostrum en een paar relatief grote, donkere, niervormige ogen.

De Noorse kreeft wordt in de handel vaak aangeduid als langoustine. De naam langoustine moet niet verward worden met de langoest of hoornkreeft. De Italiaanse benaming voor de Noorse kreeft, scampo, wordt in het Nederlands meestal gebruikt voor verscheidene soorten grote garnalen, meestal met een foutief dubbel meervoud (scampi’s).

Noorse kreeft is commercieel gezien de belangrijkste kreeftsoort in Groot-Brittannië. De bestanden in het noordelijk deel van de Noordzee zijn binnen veilige biologische grenzen.

Bij aankoop moeten ze pikzwarte ogen en een glimmend pantser hebben, anders is de kreeft al aan bederf onderhevig. De meeste worden gepocheerd gegeten, maar ze kunnen ook verwerkt worden in andere gerechten, zoals Spaanse paella.

Chef Imko Binnerts van Imko’s Puur Zee laat hier zien hoe je langoustines pelt.

niet makkelijk, maar kijk goed hoe hij het doet.

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!