LocalChef

Langoustines door Imko Binnerts

 Breaking News
  • Ribera del Duero opent Pop-up wijnbar in hartje Amsterdam Nu de dagen weer korter worden en de wintertijd is ingegaan, verlangen veel mensen naar warmte, gezelligheid en natuurlijk een goed glas rode wijn. Voor deze mensen is er goed...
  • Topchefs on Tour Dit najaar organiseert LFE, de importeur van het Zuid-Afrikaanse Bellingham een zestal bijzondere wijn-spijsavonden in restaurants, bistro’s en eetcafés door heel het land om zo restaurantgasten kennis te laten maken...
  • ‘s Werelds eerste koolhydraatarme friet Amsterdam, 28 oktober 2019 – Friet is volgens Leon&León een echte guilty pleasure en om daar guiltfree van te kunnen genieten hebben zij ’s werelds eerste koolhydraatarme friet ontwikkeld met...
  • Proefnotitie van een lezer… Laatst hebben wij een aantal proefpakketten van Brouwerij Hoop uit Zaandijk ontvangen. Natuurlijk willen we juist onze bezoekers laten proeven en hebben de pakketten vanwege de grote belangstelling onder de...
  • Later aan Zee biedt XXL barbecue aan het strand voor 1250 personen Bijzondere grill experience bij Bistro & Grill in Bloemendaal aan Zee Voor liefhebbers van lekker eten en drinken aan het strand is Bistro & Grill Later aan Zee een favoriete...
Langoustines door Imko Binnerts

Het is een zeekreeft die 10 tot 24 centimeter groot kan worden en ingegraven leeft in zanderige en modderige bodems tot op een diepte van 800 meter (meestal echter tussen 30 en 200 meter diep).
Noorse kreeften zijn bovenaan en opzij oranje gekleurd en aan de onderzijde wit. Ze zijn betrekkelijk lang en slank vergeleken met andere kreeftensoorten. Het eerste paar pereopoden draagt slanke doch krachtige scharen. De carapax draagt vooraan een scherp rostrum en een paar relatief grote, donkere, niervormige ogen.

De Noorse kreeft wordt in de handel vaak aangeduid als langoustine. De naam langoustine moet niet verward worden met de langoest of hoornkreeft. De Italiaanse benaming voor de Noorse kreeft, scampo, wordt in het Nederlands meestal gebruikt voor verscheidene soorten grote garnalen, meestal met een foutief dubbel meervoud (scampi’s).

Noorse kreeft is commercieel gezien de belangrijkste kreeftsoort in Groot-Brittannië. De bestanden in het noordelijk deel van de Noordzee zijn binnen veilige biologische grenzen.

Bij aankoop moeten ze pikzwarte ogen en een glimmend pantser hebben, anders is de kreeft al aan bederf onderhevig. De meeste worden gepocheerd gegeten, maar ze kunnen ook verwerkt worden in andere gerechten, zoals Spaanse paella.

Chef Imko Binnerts van Imko’s Puur Zee laat hier zien hoe je langoustines pelt.

niet makkelijk, maar kijk goed hoe hij het doet.

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!