LocalChef

Kooktechniek: Bakken

 Breaking News
  • Gezocht: gastredacteur bierproeverij De postbode kwam al vroeg met een pakketje van een bierbrouwer. Of LocalChef enkele biertjes wil proeven? Jazeker, maar daar gaan we een gastredacteur voor zoeken… Heb je verstand van...
  • Nieuwe BBQ 4K van Everdure Wij presenteren met trots de 4K by Everdure, een unieke houtskoolbarbecue, doorspekt met innovatieve snufjes. Dit is de next level (kamado) manier van barbecueën. De 4K is een erg veilige barbecue,...
  • Wat is nu eigenlijk een “brasserie”. Een brasserie (het Franse woord voor brouwerij) is een horecagelegenheid waar men iets kan eten en/of drinken. De brasserie vindt haar oorsprong in het Duitse Brauhaus, een brouwerij waar het...
  • Restaurant BAK In ons restaurant werken we alleen met lokale producten en wordt een seizoengebonden, gastronomisch tasting menu geserveerd. Groenten spelen vanaf het begin van BAK (in 2012) een belangrijke rol in...
  • Weg met de mythe: Lamsvlees in het voorjaar Lamsvlees en het voorjaar, dit is in Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden. Restaurants zetten het op de kaart, supermarkten promoten lamsvlees en de foodmagazines staan vol met de prachtigste lamsrecepten....
Kooktechniek: Bakken

Bakken is het in een open pan op een hoog vuur bruin en helemaal of gedeeltelijk gaar maken van vlees. Maak hiervoor eerst de boter of olie goed heet.

Werkwijze
Haal het vlees uit de koelkast en laat het op temperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier.

Gebruik een pan die qua formaat past bij het vlees. In een te grote pan verbrandt de boter en in een te kleine pan wordt het vlees niet gelijkmatig gebakken.

Laat de boter in de pan uitbruisen en licht bruinen. Schroei het vlees aan weerszijden dicht en draai vervolgens het vuur iets lager. Blijf met het vlees over de bodem van de pan schuiven en keer het regelmatig om.

Prik niet met een vork in het vlees, maar gebruik een spatel of tang.
Bak het vlees tot het bijna gaar of geheel gaar is (hangt af van de vleessoort).

Neem het vlees uit de pan en doe er naar smaak direct zout op; laat het vlees even rusten en blus ondertussen de bakboter af met water of ander vocht, zoals wijn of bouillon, voor een smakelijke jus.

In een pan met anti-aanbaklaag is minder vet nodig: circa 15 gram boter of 1 eetlepel olie voor 125 gram vlees per persoon.
Wat vettere vleessoorten, zoals gehakt, saucijsjes en speklapjes, zijn goed te bereiden met minder vet, boter of olie.

 

bron: vlees.nl

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!