LocalChef

Brasserie Zin! uit Zandvoort: Tournedos met Reepaté

 Breaking News
  • St. John het kookboek Onlangs kreeg ik “St. John het kookboek” in handen. Het boek van Fergus Henderson en Trevor Guliver “de moderne Engelse keuken van kop tot staart” Geeft een goed overzicht van...
  • Nieuwe Chef Park Plaza Victoria Amsterdam Sander Bierenbroodspot mag zich de nieuwe Executive Chef noemen van Park Plaza Victoria Amsterdam waar ook Carstens Brasserie is gevestigd. Met zijn ruime ervaring, opgedaan in uiteenlopende gerenommeerde restaurants, is...
  • Masami   Bij Masami komt het beste van verschillende werelddelen samen. Kruiden en ingrediënten uit alle windstreken van Azië worden gecombineerd met het beste uit Europa. Verwacht een verscheidenheid aan culturen en...
  • Janny van der Heijden winnaar FavorFlav Food top 100 FavorFlav Amsterdam, 18 november 2019 –  De redactie van FavorFlav heeft de Food Top 100 van 2019 zojuist bekend gemaakt. Culinair journaliste en tv- en kookboekenmaker Janny van der Heijden...
  • Factory Girl Het oog wilt ook wat en dat hebben ze bij Factory Girl helemaal begrepen. Factory Girl is van oorsprong een Berlijns ontbijt- & lunchconcept en heeft sinds dit jaar een...
Brasserie Zin! uit Zandvoort: Tournedos met Reepaté

Tournedos met ree patéBrasserie ZiN is inmiddels geen nieuwkomer meer op de Zandvoortse culinaire kaart. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat men zich daar ook als een beginneling gedraagt. Sterker nog, gezien de recensies en het volwassen menu, kan men zich nu al meten met de reeds gevestigde namen in Zandvoort. Dat komt door de professionele aanpak van zowel het bedienend personeel en de keukenbrigade. Dat wekt nieuwsgierigheid! Toenmalig chefkok James Biddlecombe laat zien hoe het óók kan… Een heerlijke Tournedos met Reepaté voor een mooie prijs. Wij hebben deze al geproefd en zijn overtuigd, nu u nog…

Het recept geeft hij prijs. probeer het maar eens…

 

 

Ingrediēnten:

Tournedos, Rode wijn, Jus de Veau, Katenspek, Haricot verts, Reepaté, Mini tros tomaatjes, Maldon zeezout, Kaantjes popcorn.

 

Zet een pan water op het vuur met ruim zout om je groenten te blancheren. Snij kop en kont af van de haricot verts. Als het water kookt kan je beginnen met blacheren. Gaar de haricot verts tot ze beetgaar zijn. Laat deze dan in ijswater weer terug koelen.

Snij de katenspek in dunne plakken op de snijmachine om hier vervolgens de haricot verts in op te rollen. Leg een plak katenspek op je snijplank, pak 8 a 13 haricot verts en rol deze strak in met de katenspek.

Kook de rode wijn 2/3 in met een snufje zout en een kraakje peper. Doe dan de jus de veau erop en laat deze nog een beetje inkoken tot je een mooie saus overhoud.

Haal nu alvast je tournedos uit de koelkast

Pak je mini trostomaatjes en knip hier vervlogens bosjes van drie uit, deze gaan op 180 graden in de oven met een beetje Maldon zeezout en zonnebloem olie voor ongeveer 7 minuten, dan zijn ze mooi gepoft

Doe ook de kaantjes popcorn in de oven in een diepe bak op180 graden, 10 minuten (geen hete lucht oven)

Zout je tournedos lichtjes voor en zet een pan op het vuur met een beetje zonnebloem olie erin en schroei vervolgens de tournedos dicht. Laat deze even 6 minuutjes rusten. Snij een plak reepaté van 1.5 centimeter ( huisgemaakt ) of kant en klaar en doe dit op de tournedos.

Schuif de tournedos met daarop de reepaté samen met de haricot verts in de oven voor 6 minuten op 180 graden. Laat deze vervolgens op een warm plekje nog 2 minuten rusten .

Het bord opmaken gaat als volgt. In het midden van het bord leg je de tournedos neer, hier tegen aan de haricot verts, een trosje van 3 gepofte tomaatjes aan de stengel gaat boven op de tournedos. Saus met een lepel deels over de tros tomaatjes heen en rond om het bord een klein handje kaantjes popcorn op de tros tomaatjes en als laatst een snufje maldon zeezout over je vlees.

 

Eet smakelijk!

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!