LocalChef

Brasserie Zin! uit Zandvoort: Tournedos met Reepaté

 Breaking News
  • Boulangerie OSCAR Bij OSCAR werken wij uitsluitend met (biologisch) meel, water, een huisgemaakte desem die wij dagelijks onderhouden en zeezout uit de Guérande. Verder niets: geen vetstoffen, geen broodverbeteraars, geen toevoegingen, geen...
  • Wijn bezorgen in de file… Wijnhandel van Zoolingen in Overveen maakt slim gebruik van de drukte richting Bloemendaal en Zandvoort. Mensen die met de auto in de file staan naar het strand kunnen Mike en...
  • Nieuwe winactie…! Alcoholvrije Martini   Met Martini Non-Alcoholic Vibrante en Martini Non-Alcoholic Floreale introduceert het Italiaanse aperitiefmerk bij uitstek, twee alcoholvrije varianten als een elegant en authentiek alternatief voor alcoholhoudende dranken. We eten en...
  • Van de redactie: Gezien de ontstane situatie met het Corona virus hebben wij besloten om gedurende de opgelegde maatregelen de inmiddels gesloten horeca zaken niet actief te promoten. Indien restaurants creatieve oplossingen hebben...
  • Foodtruck Giomara Food & Drinks blaast nieuw leven in op parkeerplaats tegenover Bokkedoorns in Overveen OVERVEEN – Waar vroeger nog een snackkar stond, is nu al jaren slechts een parkeerterrein voor mensen die komen wandelen in het duingebied. Vanaf 1 maart komt daar verandering in....
Brasserie Zin! uit Zandvoort: Tournedos met Reepaté

Tournedos met ree patéBrasserie ZiN is inmiddels geen nieuwkomer meer op de Zandvoortse culinaire kaart. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat men zich daar ook als een beginneling gedraagt. Sterker nog, gezien de recensies en het volwassen menu, kan men zich nu al meten met de reeds gevestigde namen in Zandvoort. Dat komt door de professionele aanpak van zowel het bedienend personeel en de keukenbrigade. Dat wekt nieuwsgierigheid! Toenmalig chefkok James Biddlecombe laat zien hoe het óók kan… Een heerlijke Tournedos met Reepaté voor een mooie prijs. Wij hebben deze al geproefd en zijn overtuigd, nu u nog…

Het recept geeft hij prijs. probeer het maar eens…

 

 

Ingrediēnten:

Tournedos, Rode wijn, Jus de Veau, Katenspek, Haricot verts, Reepaté, Mini tros tomaatjes, Maldon zeezout, Kaantjes popcorn.

 

Zet een pan water op het vuur met ruim zout om je groenten te blancheren. Snij kop en kont af van de haricot verts. Als het water kookt kan je beginnen met blacheren. Gaar de haricot verts tot ze beetgaar zijn. Laat deze dan in ijswater weer terug koelen.

Snij de katenspek in dunne plakken op de snijmachine om hier vervolgens de haricot verts in op te rollen. Leg een plak katenspek op je snijplank, pak 8 a 13 haricot verts en rol deze strak in met de katenspek.

Kook de rode wijn 2/3 in met een snufje zout en een kraakje peper. Doe dan de jus de veau erop en laat deze nog een beetje inkoken tot je een mooie saus overhoud.

Haal nu alvast je tournedos uit de koelkast

Pak je mini trostomaatjes en knip hier vervlogens bosjes van drie uit, deze gaan op 180 graden in de oven met een beetje Maldon zeezout en zonnebloem olie voor ongeveer 7 minuten, dan zijn ze mooi gepoft

Doe ook de kaantjes popcorn in de oven in een diepe bak op180 graden, 10 minuten (geen hete lucht oven)

Zout je tournedos lichtjes voor en zet een pan op het vuur met een beetje zonnebloem olie erin en schroei vervolgens de tournedos dicht. Laat deze even 6 minuutjes rusten. Snij een plak reepaté van 1.5 centimeter ( huisgemaakt ) of kant en klaar en doe dit op de tournedos.

Schuif de tournedos met daarop de reepaté samen met de haricot verts in de oven voor 6 minuten op 180 graden. Laat deze vervolgens op een warm plekje nog 2 minuten rusten .

Het bord opmaken gaat als volgt. In het midden van het bord leg je de tournedos neer, hier tegen aan de haricot verts, een trosje van 3 gepofte tomaatjes aan de stengel gaat boven op de tournedos. Saus met een lepel deels over de tros tomaatjes heen en rond om het bord een klein handje kaantjes popcorn op de tros tomaatjes en als laatst een snufje maldon zeezout over je vlees.

 

Eet smakelijk!

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!