LocalChef

De perfecte steak…

 Breaking News
  • Boulangerie OSCAR Bij OSCAR werken wij uitsluitend met (biologisch) meel, water, een huisgemaakte desem die wij dagelijks onderhouden en zeezout uit de Guérande. Verder niets: geen vetstoffen, geen broodverbeteraars, geen toevoegingen, geen...
  • Wijn bezorgen in de file… Wijnhandel van Zoolingen in Overveen maakt slim gebruik van de drukte richting Bloemendaal en Zandvoort. Mensen die met de auto in de file staan naar het strand kunnen Mike en...
  • Nieuwe winactie…! Alcoholvrije Martini   Met Martini Non-Alcoholic Vibrante en Martini Non-Alcoholic Floreale introduceert het Italiaanse aperitiefmerk bij uitstek, twee alcoholvrije varianten als een elegant en authentiek alternatief voor alcoholhoudende dranken. We eten en...
  • Van de redactie: Gezien de ontstane situatie met het Corona virus hebben wij besloten om gedurende de opgelegde maatregelen de inmiddels gesloten horeca zaken niet actief te promoten. Indien restaurants creatieve oplossingen hebben...
  • Foodtruck Giomara Food & Drinks blaast nieuw leven in op parkeerplaats tegenover Bokkedoorns in Overveen OVERVEEN – Waar vroeger nog een snackkar stond, is nu al jaren slechts een parkeerterrein voor mensen die komen wandelen in het duingebied. Vanaf 1 maart komt daar verandering in....

Een biefstukje bakken kan iedereen. Maar hoe bak je dé perfecte
steak? Culinair journalist Marcus Polman ging op onderzoek uit. Hij sprak met ambachtelijke slagers, eco-boeren, chef-koks en andere culikenners. Hij keek letterlijk in de keuken van beroemde Parijse brasseries en de beste steakhouses van New York. En hij deed het nodige fysieke veldwerk: van het persoonlijk selecteren van de beste runderrassen in de hooglanden van Schotland tot het volgen van een mini-slagerscursus uitbenen.

Hoe herken je een échte biefstuk? En hoe krijg je een perfect knapperig bruin korstje? Welk materiaal kun je het beste gebruiken stalen koekenpan, grillpan, steakmes? Wat is dry-aging? En hoe maak je zo’n ouderwets lekkere jus voor je biefstuk met wittebrood?

Behalve 33 recepten voor het creëren van de perfecte steak bevat dit boek een top-10 klassieke sauzen, de top-5 beroemdste biefstukken en hoe je die maakt en favoriete adresjes. Én, niet te vergeten: een apart hoofdstuk over die onafscheidelijke metgezel van de ware steak: de allerbeste friet.

Marcus Polman is culinair journalist en auteur van de succesvolle kookboekenserie De perfecte kok waarvan ruim 40.000 exemplaren werden verkocht. Hij schrijft over eten in drinken in onder andere Esquire, NRC Handelsblad en SpecialBite. Hij is carnivoor én flexitariër.

 

 

Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.

  • Nederlands
  • 1e druk
  • 9789059564084
  • oktober 2011
  • Hardcover
  • 144 pagina’s

 

 

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!