LocalChef

Chocoa Chocolade Festival

 Breaking News
 • Proefnotitie van een lezer… Laatst hebben wij een aantal proefpakketten van Brouwerij Hoop uit Zaandijk ontvangen. Natuurlijk willen we juist onze bezoekers laten proeven en hebben de pakketten vanwege de grote belangstelling onder de...
 • Later aan Zee biedt XXL barbecue aan het strand voor 1250 personen Bijzondere grill experience bij Bistro & Grill in Bloemendaal aan Zee Voor liefhebbers van lekker eten en drinken aan het strand is Bistro & Grill Later aan Zee een favoriete...
 • ‘s Werelds eerste Coravin winebar op Taste of Amsterdam Wijnfreaks opgelet! Een wijnbar waar ’s werelds allerbeste wijnen per glas worden geschonken. Van Château Palmer tot Puligny-Montrachet en als pronkstuk versiert de wereldbefaamde Petrus de wijnkaart. Dit alles maakt...
 • Liefhebbers van de Aziatische keuken die een gastronomische topbeleving willen ondergaan en dit eens vegan willen ervaren: eat your heart out! Taiko restaurant serveert een uniek negen gangen menu dat...
 • Oppo Ice Cream Coctail pop-up bij Tunes Bar   Van 23 t/m 26 mei 2 verleidelijke Oppo cocktails à €12,50 Amsterdam, 23 mei 2019 – Dit weekend strijkt een uniek concept neer in de Tunes Bar (in het...
Chocoa Chocolade Festival

Kun jij je een wereld zonder chocolade voorstellen? Precies, wij ook niet. Toch is het niet zeker dat chocolade altijd zo makkelijk te verkrijgen zal zijn. Tijdens het Chocoa Chocolade Festival kom je meer te weten over de toekomst van chocolade en krijg je antwoord op al je vragen over cacao en alles wat daarbij komt kijken. Loopt chocoladeproductie in de toekomst gevaar? En wist je dat de smaak van chocolade, net als met wijn, erg afhankelijk is van waar de cacao vandaan komt?

Op het Chocolade Festival leer je onder andere over het proces van cacaoboon naar chocoladereep, proef enorme verscheidenheid aan smaken van goede cacao en betere chocolade, in combinatie met wijn, koffie of speciaalbier bij één van de wel 85 stands en geniet van deze fantastische smaakcombinaties onder begeleiding van je favoriete chocolademakers.

Het Chocolade Festival is dé ‘place to be’ als je van goede chocolade houdt. Ontdek de verscheidenheid aan smaken, proef nieuwe combinaties en ontmoet je favoriete chocolade maker. Maak een reis door de cacao keten en leer hoe chocolade gemaakt wordt. Beleef deze dag met proeverijen, presentaties en entertainment voor de echte chocolade liefhebber.

Alles wat je ooit wilde weten over de magische wereld van chocolade vind je op het Chocoa Chocolade Festival:

 • Ontmoet beroemde chocolademakers en experts
 • Proef en stem mee in de Hot Chocolate Awards met Janny van der Heijden, bekend van o.a. haar kookboeken, Tijd voor Max en Heel Holland Bakt!
 • Test je choco-kennis: doe mee met het Consumentendebat ‘Let’s Talk Chocolate’ en quiz mee met Janny!
 • Proef verschillende soorten chocolade van fantastische banketbakkers en chocolademakers
 • Probeer wijn- en overige combinaties met chocolade in de proeverijen
 • Kom meer te weten over hoe chocolade wordt gemaakt en de ontwikkelingen van duurzame cacao-productie
 • Neem je kinderen mee naar de Kids Corner waar je je eigen chocoladereep kunt maken, naar chocolade verhalen kunt luisteren en kunt schilderen met chocolade!

Hot Chocolate Awards

Proef en stem het hele weekend mee voor de “Beste Hot Chocolate van 2019”. De vakjury onder leiding van Janny van der Heijden zal zondagmiddag de winnaar bekend maken. Klik hier voor een toffe video van deze bijzondere Hot Chocolate Awards.

Let’s talk Chocolate! (zaterdag 23 februari, 14:00-15:00 in de Effectenbeurszaal)

Praat mee over duurzaamheid in de cacaosector tijdens het Consumentendebat!

De Nederlandse consument wordt overspoeld met duurzaamheidsinitiatieven. Elk product dat men koopt heeft wel een logo of een certificaat en dat is bij chocolade niet anders. Dat maakt het voor de verantwoorde consument niet makkelijk. Sterker nog, het is om waanzinnig om van te worden! Waar moet men nou op letten bij het kopen van duurzame chocolade? Wat betekenen al die certificaten eigenlijk? Wat wordt er verstaan onder duurzaamheid in de cacaosector? Het consumentendebat van Chocoa zal duidelijkheid verschaffen voor de consument. Sprekers van Mondelez International, Tony Chocolonely, Rainforest Alliance, het Ministerie van Landbouwer en het KIT vertellen over hun rol in de keten en gaan in op prikkelende stellingen. Het publiek wordt uitgenodigd om hun mening te geven en de sprekers staan open voor vragen.

Beurs van Berlage

Damrak 243, 1012 ZJ Amsterdam

 

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!