LocalChef

Champagne

 Breaking News
  • Gezocht: gastredacteur bierproeverij De postbode kwam al vroeg met een pakketje van een bierbrouwer. Of LocalChef enkele biertjes wil proeven? Jazeker, maar daar gaan we een gastredacteur voor zoeken… Heb je verstand van...
  • Nieuwe BBQ 4K van Everdure Wij presenteren met trots de 4K by Everdure, een unieke houtskoolbarbecue, doorspekt met innovatieve snufjes. Dit is de next level (kamado) manier van barbecueën. De 4K is een erg veilige barbecue,...
  • Wat is nu eigenlijk een “brasserie”. Een brasserie (het Franse woord voor brouwerij) is een horecagelegenheid waar men iets kan eten en/of drinken. De brasserie vindt haar oorsprong in het Duitse Brauhaus, een brouwerij waar het...
  • Restaurant BAK In ons restaurant werken we alleen met lokale producten en wordt een seizoengebonden, gastronomisch tasting menu geserveerd. Groenten spelen vanaf het begin van BAK (in 2012) een belangrijke rol in...
  • Weg met de mythe: Lamsvlees in het voorjaar Lamsvlees en het voorjaar, dit is in Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden. Restaurants zetten het op de kaart, supermarkten promoten lamsvlees en de foodmagazines staan vol met de prachtigste lamsrecepten....
Champagne

Champagne is de feestdrank die al jaren bij Oud & Nieuw past. En deze kan eigenlijk niet ontbreken tijdens de jaarwisseling. Verkrijgbaar in vele prijzen en smaken. Champagne is altijd Frans en komt uit de gelijknamige streek. Spaanse Cava is ook heel lekker en een prijsbewuste keuze. Laat u adviseren door uw slijter.

Op de site van Jeroen van Craaikamp vindt u allerlei wetenswaardigheden over champagne.

Een leuke variant: recept voor champagnebowl (6 personen)

Benodigdheden

  • 1 citroen
  • 1 theelepel suiker
  • 500 g frambozen
  • 2 perziken
  • 4 eetlepels cognac
  • 4 eetlepels Grand Marnier
  • 2 flessen champagne of 2 flessen Riesling
  • 1 fles mineraalwater (met koolzuur)

Snij de gewassen citroen in plakken en leg deze op de bodem van de bowlschaal (of grote diepe glazen kom), strooi de suiker erover en de frambozen, alsmede de in partjes gesneden perziken. Druppel de cognac en de Grand Marnier erover en laat de schaal toegedekt 10 minuten staan. Giet de ijskoude champagne en het mineraalwater erover en serveer de bowl. Ook lekker met vanille-ijs in een sorbet glas.

Fijne jaarwisseling..!

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!