LocalChef

Champagne

 Breaking News
  • St. John het kookboek Onlangs kreeg ik “St. John het kookboek” in handen. Het boek van Fergus Henderson en Trevor Guliver “de moderne Engelse keuken van kop tot staart” Geeft een goed overzicht van...
  • Nieuwe Chef Park Plaza Victoria Amsterdam Sander Bierenbroodspot mag zich de nieuwe Executive Chef noemen van Park Plaza Victoria Amsterdam waar ook Carstens Brasserie is gevestigd. Met zijn ruime ervaring, opgedaan in uiteenlopende gerenommeerde restaurants, is...
  • Masami   Bij Masami komt het beste van verschillende werelddelen samen. Kruiden en ingrediënten uit alle windstreken van Azië worden gecombineerd met het beste uit Europa. Verwacht een verscheidenheid aan culturen en...
  • Janny van der Heijden winnaar FavorFlav Food top 100 FavorFlav Amsterdam, 18 november 2019 –  De redactie van FavorFlav heeft de Food Top 100 van 2019 zojuist bekend gemaakt. Culinair journaliste en tv- en kookboekenmaker Janny van der Heijden...
  • Factory Girl Het oog wilt ook wat en dat hebben ze bij Factory Girl helemaal begrepen. Factory Girl is van oorsprong een Berlijns ontbijt- & lunchconcept en heeft sinds dit jaar een...
Champagne

Champagne is de feestdrank die al jaren bij Oud & Nieuw past. En deze kan eigenlijk niet ontbreken tijdens de jaarwisseling. Verkrijgbaar in vele prijzen en smaken. Champagne is altijd Frans en komt uit de gelijknamige streek. Spaanse Cava is ook heel lekker en een prijsbewuste keuze. Laat u adviseren door uw slijter.

Op de site van Jeroen van Craaikamp vindt u allerlei wetenswaardigheden over champagne.

Een leuke variant: recept voor champagnebowl (6 personen)

Benodigdheden

  • 1 citroen
  • 1 theelepel suiker
  • 500 g frambozen
  • 2 perziken
  • 4 eetlepels cognac
  • 4 eetlepels Grand Marnier
  • 2 flessen champagne of 2 flessen Riesling
  • 1 fles mineraalwater (met koolzuur)

Snij de gewassen citroen in plakken en leg deze op de bodem van de bowlschaal (of grote diepe glazen kom), strooi de suiker erover en de frambozen, alsmede de in partjes gesneden perziken. Druppel de cognac en de Grand Marnier erover en laat de schaal toegedekt 10 minuten staan. Giet de ijskoude champagne en het mineraalwater erover en serveer de bowl. Ook lekker met vanille-ijs in een sorbet glas.

Fijne jaarwisseling..!

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!