LocalChef

Champagne

 Breaking News
  • Boulangerie OSCAR Bij OSCAR werken wij uitsluitend met (biologisch) meel, water, een huisgemaakte desem die wij dagelijks onderhouden en zeezout uit de Guérande. Verder niets: geen vetstoffen, geen broodverbeteraars, geen toevoegingen, geen...
  • Wijn bezorgen in de file… Wijnhandel van Zoolingen in Overveen maakt slim gebruik van de drukte richting Bloemendaal en Zandvoort. Mensen die met de auto in de file staan naar het strand kunnen Mike en...
  • Nieuwe winactie…! Alcoholvrije Martini   Met Martini Non-Alcoholic Vibrante en Martini Non-Alcoholic Floreale introduceert het Italiaanse aperitiefmerk bij uitstek, twee alcoholvrije varianten als een elegant en authentiek alternatief voor alcoholhoudende dranken. We eten en...
  • Van de redactie: Gezien de ontstane situatie met het Corona virus hebben wij besloten om gedurende de opgelegde maatregelen de inmiddels gesloten horeca zaken niet actief te promoten. Indien restaurants creatieve oplossingen hebben...
  • Foodtruck Giomara Food & Drinks blaast nieuw leven in op parkeerplaats tegenover Bokkedoorns in Overveen OVERVEEN – Waar vroeger nog een snackkar stond, is nu al jaren slechts een parkeerterrein voor mensen die komen wandelen in het duingebied. Vanaf 1 maart komt daar verandering in....
Champagne

Champagne is de feestdrank die al jaren bij Oud & Nieuw past. En deze kan eigenlijk niet ontbreken tijdens de jaarwisseling. Verkrijgbaar in vele prijzen en smaken. Champagne is altijd Frans en komt uit de gelijknamige streek. Spaanse Cava is ook heel lekker en een prijsbewuste keuze. Laat u adviseren door uw slijter.

Op de site van Jeroen van Craaikamp vindt u allerlei wetenswaardigheden over champagne.

Een leuke variant: recept voor champagnebowl (6 personen)

Benodigdheden

  • 1 citroen
  • 1 theelepel suiker
  • 500 g frambozen
  • 2 perziken
  • 4 eetlepels cognac
  • 4 eetlepels Grand Marnier
  • 2 flessen champagne of 2 flessen Riesling
  • 1 fles mineraalwater (met koolzuur)

Snij de gewassen citroen in plakken en leg deze op de bodem van de bowlschaal (of grote diepe glazen kom), strooi de suiker erover en de frambozen, alsmede de in partjes gesneden perziken. Druppel de cognac en de Grand Marnier erover en laat de schaal toegedekt 10 minuten staan. Giet de ijskoude champagne en het mineraalwater erover en serveer de bowl. Ook lekker met vanille-ijs in een sorbet glas.

Fijne jaarwisseling..!

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!