LocalChef

Café-Restaurant Aaltje

 Breaking News
  • Gezocht: gastredacteur bierproeverij De postbode kwam al vroeg met een pakketje van een bierbrouwer. Of LocalChef enkele biertjes wil proeven? Jazeker, maar daar gaan we een gastredacteur voor zoeken… Heb je verstand van...
  • Nieuwe BBQ 4K van Everdure Wij presenteren met trots de 4K by Everdure, een unieke houtskoolbarbecue, doorspekt met innovatieve snufjes. Dit is de next level (kamado) manier van barbecueën. De 4K is een erg veilige barbecue,...
  • Wat is nu eigenlijk een “brasserie”. Een brasserie (het Franse woord voor brouwerij) is een horecagelegenheid waar men iets kan eten en/of drinken. De brasserie vindt haar oorsprong in het Duitse Brauhaus, een brouwerij waar het...
  • Restaurant BAK In ons restaurant werken we alleen met lokale producten en wordt een seizoengebonden, gastronomisch tasting menu geserveerd. Groenten spelen vanaf het begin van BAK (in 2012) een belangrijke rol in...
  • Weg met de mythe: Lamsvlees in het voorjaar Lamsvlees en het voorjaar, dit is in Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden. Restaurants zetten het op de kaart, supermarkten promoten lamsvlees en de foodmagazines staan vol met de prachtigste lamsrecepten....
Café-Restaurant Aaltje

Aaltje was in 1803 de allereerste Amsterdamse keukenmeid die op het idee kwam om haar recepten te bundelen. Hiermee was het eerste kookboek van Nederland geboren, hartstikke handig voor andere keukenmeiden. Het boek is later nog talloze malen herdrukt en eindeloos verbeterd. Dit kookboek is vaak als symbool gezien voor de nieuwe weg die de Nederlandse kookkunst langzaam maar zeker insloeg.

Café-Restaurant Aaltje is gevestigd in een oud graanpakhuis uit de 19e eeuw aan de Herengracht in Weesp. Vroeger werden er in het pand diverse granen opgeslagen die van de boeren rondom Weesp waren opgekocht. Van hieruit werden de granen vervoerd naar één van de molens in de omgeving, naar het graanwinkeltje aan de kop van de Slijkstraat, of per schuit richting Amsterdam. Weesp was in die tijd rijk aan bierbrouwers en jeneverstokers die het graan omzetten in oer-Hollandse dranken. Ons Café-Restaurant is begin 2014 in het pand gevestigd en heeft een formule met een knipoog naar die tijd.

Achter in het pand heeft Aaltje een zaaltje. Deze ruimte is ingericht in de sfeer van het Café-Restaurant en is geschikt voor verschillende doeleinden zoals een besloten diner, uw bruiloft, borrels en feestavonden of zakelijke bijeenkomsten. Uniek in Weesp!

Voor het definitief reserveren van het zaaltje hanteert Aaltje geen huur maar wel een minimale besteding. Deze hangt af van de dag en het tijdstip. Deze informatie kunt u bij uw reservering opvragen.

Bij het gebruik van de zaal kunt u kostenloos gebruik maken van de beamer,scherm, audio en microfoon.

BESLOTEN DINERS

Voor besloten diners tot 50 personen kunt u perfect terecht in ons zaaltje. De ruimte heeft een aparte bar waar u gezellig een aperitief kunt nuttigen alvorens aan tafel te gaan. U kunt kiezen uit één van onze groepsmenu’s of er voor kiezen met de chef-kok een menu op maat te maken. Het is eventueel mogelijk om het diner te ondersteunen met een livemuzikant of gebruik te maken van onze apparatuur voor beeld en geluid.

BRUILOFTEN

Uw bruiloft is bij ons in goede handen! We kunnen voor uw huwelijksdiner de tafels dekken met wit linnen en zilver bestek. Onze chef-kok stelt samen met u een exclusief huwelijksmenu samen van meerdere gangen. Natuurlijk mag u het zaaltje naar eigen idee versieren in het thema van uw huwelijksdag. Eventueel kunnen we voor u een middagprogramma met taart en bubbels verzorgen op het Stadhuis van Weesp, in de romantische Theetuin of op iedere andere door u gekozen locatie. Wij denken graag met u mee om van de belangrijkste dag van uw leven een bruiloft te maken die uw gasten zich nog lang als zeer geslaagd zullen herinneren.

BORRELS & FEESTEN

Als de tafels en stoelen aan de kant gaan kunnen er in onze zaal tot 100 gasten gezellig borrelen of uitbundig dansen. Er zullen dan statafels geplaatst worden en eventueel zal er voor passende verlichting gezorgd worden. Het is mogelijk om met uw eigen apparatuur draadloos in te loggen op ons netwerk. Hierdoor geniet u van uw eigen favoriete muziek. Ook kunt u, via onze beamer, een film of foto’s aan het gezelschap tonen. Eventueel is het mogelijk om een podium op te stellen voor livemuzikanten.

VERGADERINGEN & PRESENTATIES

Ook zakelijk kunt u bij ons perfect terecht. We kunnen een opstelling maken met een lange tafel, de tafels in blokvorm zetten of de stoelen in een theateropstelling. In alle opstellingen heeft u goed zicht op het podium en het projectiescherm. U kunt met uw eigen laptop inloggen op ons draadloze netwerk en zo gebruik maken van onze moderne faciliteiten voor beeld en geluid. Natuurlijk verzorgen we tijdens de vergadering koffie en thee met huisgemaakte Weespermoppen en mineraalwater. Tussendoor kunnen we u een passende lunch serveren of naderhand een ontspannen diner in ons Café-Restaurant of op het zonnige terras.

 

Herengracht 33
1382 AH Weesp

info@caferestaurantaaltje.nl

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!