LocalChef

Café-Restaurant Aaltje

 Breaking News
  • Proefnotitie van een lezer… Laatst hebben wij een aantal proefpakketten van Brouwerij Hoop uit Zaandijk ontvangen. Natuurlijk willen we juist onze bezoekers laten proeven en hebben de pakketten vanwege de grote belangstelling onder de...
  • Later aan Zee biedt XXL barbecue aan het strand voor 1250 personen Bijzondere grill experience bij Bistro & Grill in Bloemendaal aan Zee Voor liefhebbers van lekker eten en drinken aan het strand is Bistro & Grill Later aan Zee een favoriete...
  • ‘s Werelds eerste Coravin winebar op Taste of Amsterdam Wijnfreaks opgelet! Een wijnbar waar ’s werelds allerbeste wijnen per glas worden geschonken. Van Château Palmer tot Puligny-Montrachet en als pronkstuk versiert de wereldbefaamde Petrus de wijnkaart. Dit alles maakt...
  • Liefhebbers van de Aziatische keuken die een gastronomische topbeleving willen ondergaan en dit eens vegan willen ervaren: eat your heart out! Taiko restaurant serveert een uniek negen gangen menu dat...
  • Oppo Ice Cream Coctail pop-up bij Tunes Bar   Van 23 t/m 26 mei 2 verleidelijke Oppo cocktails à €12,50 Amsterdam, 23 mei 2019 – Dit weekend strijkt een uniek concept neer in de Tunes Bar (in het...
Café-Restaurant Aaltje

Aaltje was in 1803 de allereerste Amsterdamse keukenmeid die op het idee kwam om haar recepten te bundelen. Hiermee was het eerste kookboek van Nederland geboren, hartstikke handig voor andere keukenmeiden. Het boek is later nog talloze malen herdrukt en eindeloos verbeterd. Dit kookboek is vaak als symbool gezien voor de nieuwe weg die de Nederlandse kookkunst langzaam maar zeker insloeg.

Café-Restaurant Aaltje is gevestigd in een oud graanpakhuis uit de 19e eeuw aan de Herengracht in Weesp. Vroeger werden er in het pand diverse granen opgeslagen die van de boeren rondom Weesp waren opgekocht. Van hieruit werden de granen vervoerd naar één van de molens in de omgeving, naar het graanwinkeltje aan de kop van de Slijkstraat, of per schuit richting Amsterdam. Weesp was in die tijd rijk aan bierbrouwers en jeneverstokers die het graan omzetten in oer-Hollandse dranken. Ons Café-Restaurant is begin 2014 in het pand gevestigd en heeft een formule met een knipoog naar die tijd.

Achter in het pand heeft Aaltje een zaaltje. Deze ruimte is ingericht in de sfeer van het Café-Restaurant en is geschikt voor verschillende doeleinden zoals een besloten diner, uw bruiloft, borrels en feestavonden of zakelijke bijeenkomsten. Uniek in Weesp!

Voor het definitief reserveren van het zaaltje hanteert Aaltje geen huur maar wel een minimale besteding. Deze hangt af van de dag en het tijdstip. Deze informatie kunt u bij uw reservering opvragen.

Bij het gebruik van de zaal kunt u kostenloos gebruik maken van de beamer,scherm, audio en microfoon.

BESLOTEN DINERS

Voor besloten diners tot 50 personen kunt u perfect terecht in ons zaaltje. De ruimte heeft een aparte bar waar u gezellig een aperitief kunt nuttigen alvorens aan tafel te gaan. U kunt kiezen uit één van onze groepsmenu’s of er voor kiezen met de chef-kok een menu op maat te maken. Het is eventueel mogelijk om het diner te ondersteunen met een livemuzikant of gebruik te maken van onze apparatuur voor beeld en geluid.

BRUILOFTEN

Uw bruiloft is bij ons in goede handen! We kunnen voor uw huwelijksdiner de tafels dekken met wit linnen en zilver bestek. Onze chef-kok stelt samen met u een exclusief huwelijksmenu samen van meerdere gangen. Natuurlijk mag u het zaaltje naar eigen idee versieren in het thema van uw huwelijksdag. Eventueel kunnen we voor u een middagprogramma met taart en bubbels verzorgen op het Stadhuis van Weesp, in de romantische Theetuin of op iedere andere door u gekozen locatie. Wij denken graag met u mee om van de belangrijkste dag van uw leven een bruiloft te maken die uw gasten zich nog lang als zeer geslaagd zullen herinneren.

BORRELS & FEESTEN

Als de tafels en stoelen aan de kant gaan kunnen er in onze zaal tot 100 gasten gezellig borrelen of uitbundig dansen. Er zullen dan statafels geplaatst worden en eventueel zal er voor passende verlichting gezorgd worden. Het is mogelijk om met uw eigen apparatuur draadloos in te loggen op ons netwerk. Hierdoor geniet u van uw eigen favoriete muziek. Ook kunt u, via onze beamer, een film of foto’s aan het gezelschap tonen. Eventueel is het mogelijk om een podium op te stellen voor livemuzikanten.

VERGADERINGEN & PRESENTATIES

Ook zakelijk kunt u bij ons perfect terecht. We kunnen een opstelling maken met een lange tafel, de tafels in blokvorm zetten of de stoelen in een theateropstelling. In alle opstellingen heeft u goed zicht op het podium en het projectiescherm. U kunt met uw eigen laptop inloggen op ons draadloze netwerk en zo gebruik maken van onze moderne faciliteiten voor beeld en geluid. Natuurlijk verzorgen we tijdens de vergadering koffie en thee met huisgemaakte Weespermoppen en mineraalwater. Tussendoor kunnen we u een passende lunch serveren of naderhand een ontspannen diner in ons Café-Restaurant of op het zonnige terras.

 

Herengracht 33
1382 AH Weesp

info@caferestaurantaaltje.nl

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!