LocalChef

Cafe Caron – Amsterdam

 Breaking News
  • Gezocht: gastredacteur bierproeverij De postbode kwam al vroeg met een pakketje van een bierbrouwer. Of LocalChef enkele biertjes wil proeven? Jazeker, maar daar gaan we een gastredacteur voor zoeken… Heb je verstand van...
  • Nieuwe BBQ 4K van Everdure Wij presenteren met trots de 4K by Everdure, een unieke houtskoolbarbecue, doorspekt met innovatieve snufjes. Dit is de next level (kamado) manier van barbecueën. De 4K is een erg veilige barbecue,...
  • Wat is nu eigenlijk een “brasserie”. Een brasserie (het Franse woord voor brouwerij) is een horecagelegenheid waar men iets kan eten en/of drinken. De brasserie vindt haar oorsprong in het Duitse Brauhaus, een brouwerij waar het...
  • Restaurant BAK In ons restaurant werken we alleen met lokale producten en wordt een seizoengebonden, gastronomisch tasting menu geserveerd. Groenten spelen vanaf het begin van BAK (in 2012) een belangrijke rol in...
  • Weg met de mythe: Lamsvlees in het voorjaar Lamsvlees en het voorjaar, dit is in Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden. Restaurants zetten het op de kaart, supermarkten promoten lamsvlees en de foodmagazines staan vol met de prachtigste lamsrecepten....
Cafe Caron – Amsterdam

Café Caron is het familierestaurant van Alain Caron en zijn zoons David en Tom.

Een plek in hartje Amsterdam waar je je altijd thuis voelt, al ken je
niemand. De drempel is laag, de sfeer ontspannen, het eten smaakt goed en de wijn vloeit gul. De basis is de rijke Franse keuken in al zijn eenvoud: mooie seizoensproducten met kennis en liefde bereid in een enkel gerecht of een uitgebreid diner. Jong, oud, toevallige passant of buurtbewoner, in je eentje of met meer: iedereen is thuis bij Café Caron. Want liefde voor goed eten en samenzijn is wat mensen verbindt.

Wie binnenstapt bij Café Caron valt iets op: door de open keuken met boekenkast erboven en ‘gewone’ eettafels zoals je die ook in huishoudens vindt, voelt het restaurant als thuiskomen. Volgens Louw zijn convivialiter (huiselijke sfeer) en kwaliteit de kernwoorden van het restaurant. De Franse boerenkeuken staat er centraal, en er wordt vooral gewerkt met seizoensproducten. “We vinden dat detectivefilms spannend moeten zijn”, vertelt Louw, “maar ons menu moet vooral lekker zijn.”

Een voorbeeld daarvan is de coquelet, ofwel een jong haantje. Louw: “Normaal gesproken worden die weggegooid omdat ze ‘geen economisch nut hebben’, wat natuurlijk hartstikke zonde is van zo’n mooi dier. Bij ons heeft hij daarom een prominent plekje op de kaart.” Alain en chef Roel Paping zijn wat dat betreft constant bezig met
progressie en verandering; ze stimuleren de rest van het keukenteam om na te blijven denken over nieuwe gerechten die passen bij het seizoen.

Regelmatig komen er gast-chefs op bezoek. Voorbeelden hiervan zijn de tweesterrenchefs Pattrick Jeffroy en Sidney Schutte, maar ook Jacques Pourcel en Jonnie en Therese Boer die bekroond werden met drie sterren. “Ze koken op een hoger segment dan wij doen”, legt Louw uit. “Als we ze uitnodigen, kunnen ze op zo’n avond hun visie op een bistro tentoonstellen. Maar het voelt bovenal het meest alsof een vriend van de familie bij ons op bezoek komt.”

Onlangs opende Petit Caron haar deuren aan het Gerard Douplein en werd Café Caron bekroond met een Bib Gourmand voor de ultieme prijs-kwaliteit verhouding. “Wij zijn hier op een hoger niveau gaan koken en meer de grenzen gaan opzoeken van gerechten die horen bij een bistro. Bij Café Caron draait het echter meer op een gastronomische ervaring en Petit Caron doet denken aan Parijse bistro. Druk, intiem en met simpele goede gerechten.”

 

Frans Halsstraat 28 H
1072 BS AmsterdamT: 020-6758668

E: info@cafecaron.nl

Openingstijden
DAGELIJKS 18:00 – 01:00

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!