LocalChef

 Breaking News
  • ‘s Werelds eerste Coravin winebar op Taste of Amsterdam Wijnfreaks opgelet! Een wijnbar waar ’s werelds allerbeste wijnen per glas worden geschonken. Van Château Palmer tot Puligny-Montrachet en als pronkstuk versiert de wereldbefaamde Petrus de wijnkaart. Dit alles maakt...
  • Liefhebbers van de Aziatische keuken die een gastronomische topbeleving willen ondergaan en dit eens vegan willen ervaren: eat your heart out! Taiko restaurant serveert een uniek negen gangen menu dat...
  • Oppo Ice Cream Coctail pop-up bij Tunes Bar   Van 23 t/m 26 mei 2 verleidelijke Oppo cocktails à €12,50 Amsterdam, 23 mei 2019 – Dit weekend strijkt een uniek concept neer in de Tunes Bar (in het...
  • Gezocht: gastredacteur bierproeverij De postbode kwam al vroeg met een pakketje van een bierbrouwer. Of LocalChef enkele biertjes wil proeven? Jazeker, maar daar gaan we een gastredacteur voor zoeken… Heb je verstand van...
  • Nieuwe BBQ 4K van Everdure Wij presenteren met trots de 4K by Everdure, een unieke houtskoolbarbecue, doorspekt met innovatieve snufjes. Dit is de next level (kamado) manier van barbecueën. De 4K is een erg veilige barbecue,...

Liefhebbers van de Aziatische keuken die een gastronomische topbeleving willen ondergaan en dit eens vegan willen ervaren: eat your heart out! Taiko restaurant serveert een uniek negen gangen menu dat 100% vegan is; VEGAN HANAMI OMAKASE. Exotische smaken en texturen uit het verre Oosten vormen de basis voor dit menu. Oog- en tongstrelende gerechten als Sakura spring fruits met rabarber en koolrabi tot worteltartaar met wasabi, kalian kimchi en koriander zorgen voor een sensorische ervaring. Met explosieve smaken en creatieve kookstijlen treedt chef-kok Schilo van Coevorden buiten de gebaande paden en tilt vegan food naar niet eerder vertoond gastronomisch niveau in Amsterdam. Het menu is een ode aan de Japanse lente die in teken staat van ’s werelds kleurrijkste evenement Hanami; het kijken naar de kersenbloesem. Dit staat voor de schoonheid én vergankelijkheid van het leven. Het menu wordt geserveerd voor €85,- persoon en staat tot eind juli op de menukaart. All vegan net te spannend? Het menu is aan te vullen met Black Cod of Black Angus entrecote voor een meerprijs van €20.

Schilo van Coevorden over zijn inspiratie voor de VEGAN HANAMI OMAKASE:”Bij Taiko restaurant zijn we gek op experimenteren met groenten en kruiden. De lente is het perfecte moment om puur en alleen groenten in de spotlight te zetten. Er zijn op dit moment zoveel groenten op hun mooist dat wij deze maar al te graag een podium geven.”

Over Taiko restaurant
Taiko restaurant, het op de Aziatische keuken geïnspireerde restaurant van chef-kok Schilo van Coevorden in het Conservatorium hotel, ontleent zijn naam aan de oude Japanse trommels met hun fabelachtige ritme. Iedere avond begeleidt een Taikospeler de intense, maar toch verfijnde, Aziatische smaken van de gerechten van Schilo met melodieuze, sfeervolle klanken. De stijl van de kaart en keuken is door de jaren heen geëvolueerd, onder invloed van verschillende keukens van over de hele wereld. De basis, echter, lag altijd en ligt nog steeds in klassieke en vaak eenvoudige bereidingswijzen, die getuigen van een groot respect voor de puurheid van verse streek- en seizoensproducten. www.taikorestaurant.nl/

Related Articles

Contact opnemen:

Wil je dat jouw bezoeker terugkomt?

Ook op LocalChef?

Welkom op LocalChef, Ook zo geïnteresseerd in de verschillende kookprogramma's op de TV? Jammer dat het altijd chef's van restaurants zijn die een flink eind uit de buurt gevestigd zijn. Bij LocalChef.nl geven de restauranthouders uit uw eigen omgeving een kijkje in hun keuken, geven tips, (video) instructies en beantwoorden vragen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina's!

Meer promotie tegen veel minder kosten? Neem contact op en word ook een Bekende Nederlander!